Kroatische topband in Culemborg.

De ‘all-girl’ poprockband Luminize staat momenteel op nummer 1 in de Top-40 van Kroatië en presenteert  op 19 februari hun debuut-album ‘All Or Nothing’. Een week later zijn de meiden te gast bij Poppodium Culemborg, samen met de Nederlandse band HeavyLight.

Luminize gaat voor alles of niets. Matilda, Marcela, Irena en Tea hebben alles achter zich gelaten om hun droom na te jagen; internationaal doorbreken en de wereld veroveren met hun energieke rocksongs en de lol die zij hebben als ze muziek maken. Als de meiden het podium op stappen stralen zij als een viereenheid een energie uit waar niemand om heen kan. Ze geven ‘luminization’ een geheel nieuwe betekenis.

De meiden van Luminize worden geïnspireerd door poprock powervrouwen als P!nk, Gwen Stefani, Kelly Clarkson en Hayley Williams.

Matilda, Marcela, Irena en Tea zijn alle vier rasmuzikanten die met een flinke dosis vrouwelijke energie een stevig potje kunnen rocken. Samen met producer Holger Schwedt (Bløf, Di-rect, Anouk en Go Back To The Zoo) hebben ze hun rocksound naar een hoger niveau getild. De urgentie en energie die de meiden uitstralen tijdens hun live shows klinken ook door op album ‘All Or Nothing’. De elf songs laten je rocken, verliefd worden en sporen je aan het beste uit jezelf te halen.

De muziek van Luminize heeft nog voor de album release al het nodige stof doen opwaaien. De band speelt in thuisland Kroatië en in Nederland op grote podia en festivals. Singles ‘Get It Back’ en ‘Kill It With Love’ hebben geleid tot internationale deals met Universal Music, AT Bookings en X-Level. Luminize speelde het afgelopen jaar onder andere op Parkpop en Bospop en is te horen geweest bij Radio Veronica, Radio 538 en 3FM.

HeavyLight werd in 2011 opgericht door Allart (Leadvocals en gitaar), Dylan (Toetsen), Sander (Bas) en Jeroen (Drums). Ze brachten in 2013 de singles “Hey” en “Any Moment Now” uit, gevolgd door het 12 nummers tellende debuutalbum Your Kingdom in 2014. Ze zijn veelvuldig gedraaid en live te gast geweest bij 3FM, Radio 538 en Radio 2, speelden in De Wereld Draait Door, Toppop3, zijn benoemd tot 3FM Serious Talent en werden met de eerste twee videoclips getipt op de officiële website van Coldplay.

Een optreden van HeavyLight is emotioneel en energiek, maar ook ingetogen. HeavyLight maakt grote podia klein en kleine podia groot. Giel Beelen na een live-optreden: “Oh man, wat houd ik van HeavyLight! De boys weten me iedere keer weer te verbazen”. De band heeft sinds de oprichting zo’n 150 liveshows gedaan. Enkele hoogtepunten: Breda Live, Radio 538 voor Warchild, Festyland, Brabant Open Air en het naprogramma van Paramore in de Heineken Music Hall.

Deuren open om 19.30 uur en om 20.30 uur start de avond.

Toegang € 5,00 (voorverkoop via ticketmaster excl.€1,- servicekosten) of € 7,50 aan de deur.
Lokatie: Event Center Culemborg, Beesdseweg 1a, 4104 AW Culemborg.

Tickets via Ticketmaster a. 5 euro (excl. 1 euro servicekosten), en 7,50 aan de zaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *