TICKETS HERE

Zaterdag 16 januari gaat Poppodium Culemborg van dik hout planken zagen. Het nieuwe jaar wordt geopend met een klinkende rock-avond met HELL CITY (B) en COUNTER JIB.

Support  act COUNTER JIB is niet zomaar een voorprogramma. Gedreven door niets dan adrenaline en testosteron, puur en primair, energiek en catchy as hell verzorgden zij onlangs in Club Ziggo de pre- & afterparty van niemand minder dan de Foo Fighters! Hard maar toegankelijk, als gespannen spieren onder een zachte huid. Gewoon drie gasten met hun instrumenten die het beste uit zichzelf halen. Dat is Counter Jib.

Counter Jib zag het levenslicht in Maart 2013. Enkele maanden later kwamen ze met de goed ontvangen EP Secret Showroom en nog geen jaar later was daar het debuut album Mirk & Marvel, dat door crowdfunding gefinancierd werd. En een paar maanden geleden werd de EP Touch of Karma gepresenteerd. De snelheid van het schrijfproces sluit aan bij de live energie van de band. Zonder compromissen te sluiten weet het trio deze krachten met blote handen om te buigen tot potige liedjes.

Waar dat vuur plotseling vandaan komt weet niemand. Misschien omdat het trio opgroeide met de muziek van Nirvana, Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Of omdat de wereld wel wat ongepolijste, recht voor zijn raap energie kan gebruiken. Feit is dat de oud-huisgenoten Florian Wolff, Rolof Groothoff en Wouter de Graaf wat stoom hebben af te blazen, je bij je lurven grijpen en niet meer los laten!

Hoofdprogramma HELL CITY (B) is terug na een moeilijke periode. En hoe!
Na een geweldige start in 2015 (een nieuwe CD, touren in het buitenland en opener van de Graspop Metal Meeting) kregen zij juni 2015 onverwachte tegenslag door het plotseling overlijden van bassist  Michael Konovaloff.

Maar de band is weer helemaal terug! Frontvrouw Michelle staat haar mannetje bij de band die een mengeling is van heavy metal en klassieke hardrock. In november 2014 kwam hun laatste album “Victorious” uit dat  mede-geproduceerd werd door Mikey Doling (Soulfly, Snot, Channel Zero).

Gestart als het ideale excuus om stevige gitaarriffs te spelen en wat biertjes te drinken, kwam de band in 2009 al met hun eerste EP “Here Comes The Sin”. In 2012 gevolgd door hun debuut-album “Demons To Rest”. Vervolgens startte de zegetocht van HELL CITY door te spelen op talrijke festivals zoals Graspop, Suikerrock, Out & Loud, Summer Breeze en Metal Female Voices Fest. HELL CITY tourde door de UK (met voormalig Iron Maiden’s Blaze Bayley als gastzanger), Denemarken en ze waren support act voor SNOT tijdens hun Europese tour.

Producer Mikey Doling: “Hell City zou met de grote bands moeten touren over de hele wereld. Zij zijn de ideale mix van aanstormend talent en charisma. Volgens mij is dat wat je nodig hebt voor een succesvolle muziek carrière op het hoogste niveau. Kan niet wachten om dat mee te maken!”

Deuren open om 19.30 uur en om 20.30 uur start Counter Jib. Toegang € 5,00 (voorverkoop via ticketmaster excl. servicekosten) of € 7,50 aan de deur.

Lokatie: Event Center Culemborg, Beesdseweg 1a, 4104 AW Culemborg.

Website HellCity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *