Nederland is een nieuwe rockband rijker: DUDE.

Drummer Jean Monsou en zanger-gitarist Jan Kanis speelden in de jaren 90 in de band Moonflower, bekend van de hits ‘ Angel’ en ‘Roses’. Eind jaren ‘ 90 ging ieder zijn eigen weg, maar de mannen zijn altijd muziek blijven maken. Medio 2012 kwam het tot een nieuwe samenwerking. Kanis had wat liedjes geschreven en het tweetal besloot deze op te nemen in de studio van Monsou. Deze sessies waren dermate vruchtbaar dat er al snel genoeg songs voor een album waren.

Vervolgens moest er natuurlijk een band gevormd worden: deze songs verdienen het om live voor publiek gespeeld te worden. Een bassist werd gevonden in de persoon van Francesco Colella. Last but not least werd gitarist-zanger Marcel de Groot aangetrokken, die zich na zijn hit ‘ Mag ik naar je kijken’ heeft ontwikkeld tot een veelzijdige en veelgevraagde gitarist. Zo deed Marcel theatertournees met o.a. Maarten van Roozendaal en met zijn vader Boudewijn de Groot.

DUDE is klaar om de podia te bestormen: gewapend met een album vol prachtige popsongs, met een eigentijdse sound en een opvallend hoog energieniveau en spelplezier!

3 Oktober 2015 Poppodium Culemborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *